Thursday, February 12, 2009

I LOVE UAssalamualaikum bg kaum muslimin & muslimat....Cinta? Apa itu cinta? Cinta itu fitrah. Bila Nabi Adam dicipta, baginda rasa kesunyian. Allah ciptakan Hawa sebagai peneman. Rasa ingin disayangi dan menyayangi tu fitrah manusia. Yang perempuan minat pada seorang lelaki. Ada lelaki jatuh cinta pada seorang wanita. Cinta itu benar dan suci.Bila ada rasa cinta, kita akan sama-sama bekerjasama, saling mengasihi. Itulah nilai yang mengikat kita semua untuk terus bersatu.


Sekuat cinta Tuhan yang memberikan pelbagai nikmat hidup, cinta itu di puncak kehidupan.Cinta perlukan pengorbanan…pengorbanan untuk insan yg amat dikasihi.. cinte tak semestinya berakhir dengan seribu kemanisan…kadangkala kita terpaksa merelakan pemergian insan yg amat kita cintai….cinte akan hadir tanpa kita pinta dan perginya cinta tanpa kita sendiri relakan…namun itulah lumrah cinte…sedih,gembira…bahagia…benci…cemburu…adalah rencah dalam sesebuah percintaan itu….jika anda tidak bersedia untuk dilukai mahupun dikecewakan tak perlulah bercinta…bercintalah setelah anda sendiri faham erti cinta sebenar.


Saya menemui cinta sejati saya setelah berjumpa dengan Mohd Fakrul Rozy Bin Zokry. Walaupun mengenalinya tidak sampai tempoh setahun.. Tapi alhamdullilah..jodoh kami ada..dan kami selamat diijadkabulkan pada 04.12.2008 dan sekarang sy telah menjadi isterinya yg sah. Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi kerana kami amat bahgia. mudah2an kebahagian ini berterusan..InsyaAllah. perkahwinan kami atas cinta sama cinta dan kami amat bahagia menjadi hak milik masing2. Tq Allah kerana mengutuskan dia sebagai jodohku. W/pun dia bukan my 1st love tapi dia lelaki yang cukup membahagiakan untuk diri ini dan aku bahagia menjadi miliknya. Perasaan cinta padanya terlalu dalam sehingga xdapat diucap dgn kata-kata cinta. I love my husband, fakrul rozy .noaini amat menyintaimu...

No comments:

Post a Comment